Hoeveel tijd ben ik gemiddeld kwijt aan SKC? 

Onze leden zijn in principe altijd met hun team aanwezig tijdens de training (elke week 1,5 uur, alleen de drie hoogste dames en heren teams trainen 2x 1,5 uur per week) en hun wedstrijd (ongeveer elke week 3 uur). Ook wordt er verwacht dat leden gedurende het jaar een aantal teamtaken verrichten zodat de vereniging blijft draaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bardiensten, tellen en scheidsen. Daarnaast kunnen leden buiten deze vaste momenten vrijblijvend aanwezig zijn op de wedstrijdavonden, borrels en feesten die georganiseerd worden. 

Waar en wanneer zijn de trainingen en wedstrijden? 

Onze trainingen vinden allemaal plaats op het Universitair Sportcentrum van de Universiteit Leiden, Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden. Er zijn op maandagavond, dinsdagavond en woensdagavond trainingen voor verschillende teams, met de meeste teams op dinsdagavond. De verschillende trainingstijden zijn van 18.30 – 20.00, 20.00 – 21.30 of 21.30 – 23.00. 

Thuiswedstrijden vinden ook plaats op het Universitair Sportcentrum van de Universiteit Leiden. De uitwedstrijden worden gespeeld in verschillende zalen in de grotere regio Leiden en Den Haag. De meeste zalen zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Aangezien SKC met de reguliere Nevobo competitie meedoet, zijn de wedstrijden vaak op vrijdagavond om 19:30 0f 21:30 of eventueel overdag op zaterdag. 

Wat is het wedstrijdtenue? 

Het wedstrijdtenue van SKC bestaat uit het officiële wedstrijdshirt, een zwart broekje, sportschoenen en optioneel sokken en kniebeschermers. Het wedstrijdshirt kan aan het begin van het seizoen worden aangeschaft bij het bestuur en is verplicht voor alle spelende leden.

Kan ik me ook bij SKC aanmelden als ik nog nooit heb gevolleybald?

Dat kan absoluut! Bij SKC hebben we teams die uitkomen op beginnersniveau tot en met de derde divisie. SKC heeft in seizoen ’23-’24 maar liefst 15 damesteams en 9 herenteams. Wij maken bij SKC altijd plaats voor minstens één damesteam en één herenteam voor beginners. 

Verder komt SKC D1 uit in de promotieklasse. SKC D2 en SKC D3 spelen in de 1e klasse. SKC D4, SKC D5 en SKC D6 draaien goed mee in de 2e klasse. Verder komen er drie SKC damesteams uit in de 3e klasse. De overige 6 damesteams spelen in de 4e klasse. 

Ons hoogste herenteam SKC H1 speelt derde divisie en SKC H2 speelt 1e klasse. SKC H3 speelt dit jaar 2e klasse en SKC H4 en SKC H5 komen uit in de 3e klasse. SKC H6, SKC H7, SKC H8 en SKC H9 spelen in de 4e klasse.