Binnen SKC hebben we helaas ook te maken met grensoverschrijdend gedrag. Dit kan in verschillende vormen voorkomen. Je kan te maken hebben met bijvoorbeeld pesten, geweld, seksuele intimidatie en/of seksueel misbruik. Wanneer je hier mee te maken hebt, zijn er binnen en buiten SKC mensen die jou hierin kunnen begeleiden. 

Binnen SKC heb je het Bestuur en de vertrouwenscontactpersonen waar je altijd op kunt afstappen en die altijd klaar voor je staan om met je te praten. Voor het Bestuur zijn er protocollen opgesteld waar ze zich aan moeten houden, wanneer ze een vermoeden hebben van grensoverschrijdend gedrag, een melding via de vertrouwenscontactpersoon hebben doorgekregen of als er een melding bij ze wordt gedaan. Deze protocollen zijn te vinden onder het kopje informatie, documenten en dan belangrijke documenten. 

Je kan via verschillende manieren contact opnemen met het Bestuur. Je kan natuurlijk altijd op ze afstappen als je ze ziet, een appje sturen, bellen of mailen. Via de mail kun je ze bereiken op:

Algemene mail: bestuur@skcvolleybal.nl

Voorzitter: voorzitter@skcvolleybal.nl

Secretaris: secretaris@skcvolleybal.nl

Penningmeester: penningmeester@skcvolleybal.nl

Wedstrijdsecretaris: wedstrijd@skcvolleybal.nl

Teamtakencoördinator: teamtaken@skcvolleybal.nl

Commissiecoördinator: commissie@skcvolleybal.nl

Vertrouwenscontactpersonen binnen SKC

Je kan ook altijd naar een vertrouwenscontactpersoon stappen. Binnen SKC zijn er drie personen die de belangrijke taak op zich willen nemen als centraal aanspreekpunt om ervoor te zorgen dat de wijze waarop we met elkaar omgaan leuk en veilig blijft. Wanneer je te maken krijgt of vragen hebt met of over grensoverschrijdend gedrag kun je altijd terecht bij de vertrouwenscontactpersonen. Zij zullen jullie een luisterend oor bieden, raad geven en jullie doorverwijzen naar geschikte hulp indien nodig. Ze zullen niet inhoudelijk jullie klachten behandelen, maar zullen wel meedenken aan een oplossing. Aarzel niet om contact met ze op te nemen als je ze denkt nodig te hebben, ze bieden je graag de hulp aan die je nodig hebt. Belangrijk om te weten is dat de gesprekken vertrouwelijk zijn en er geen informatie gedeeld zal worden zonder jouw toestemming of zonder dat jij hiervan op de hoogte bent gesteld. 

Je kan via verschillende manieren contact opnemen met de vertrouwenscontactpersonen. Je kan natuurlijk altijd op ze afstappen als je ze ziet, een appje sturen, bellen of mailen. Via de mail kun je ze bereiken op:

Jolien Roosjen: vcpjolien@skcvolleybal.nl

Fiona Brosig: vcpfiona@skcvolleybal.nl

Tim Veenstra: vcptim@skcvolleybal.nl

Jolien Roosjen

Lieve SKC’er

Mijn naam is Jolien Roosjen. Dit jaar vervul ik één van de rollen als vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij SKC. VCP’ers zijn in de sport wereld aangesteld om een luisterend oor te bieden indien een lid hier behoefte aan heeft. Als onafhankelijk persoon kan ik indien nodig met je mee denken over vervolgstappen, maar ik ben er ook als je alleen even je ei kwijt wilt. Je bent altijd welkom om mij aan te spreken voor een gesprekje. Alleen misschien is het wel fijn om een beetje te weten met wie je in gesprek gaat. 

Op het moment speel ik voor het zesde jaar bij SKC. Al die tijd heb ik genoten van het vele volleybal en gezelligheid die onze vereniging te bieden heeft. Naast de vele jaren heeft active inzet voor de vereniging er voor gezorgd, dat ik veel kennis hebben over het reilen en zeilen binnen de vereniging. Buiten SKC ben ik docent economie en seksuele vorming op een middelbare school. Ook doe ik nog een educatieve master op het gebied van economie. Daarnaast hou ik onwijs erg van een dansje en een drankje in de stad en lees ik graag boeken. 

Graag zie ik je bij SKC en schroom vooral niet om mij aan te spreken voor de gezelligheid of voor een VCP gesprekje. Ik ben te bereiken via het volgende nummer +316 199 900 85 of via de mail vcpjolien@skcvolleybal.nl. 

Liefs,

Jolien

Fiona Brosig

Hoi lieve SKC’er,

Mijn naam is Fiona en als één van de vertrouwenspersonen wil ik me graag aan je voorstellen. Een aantal jaar geleden ben ik vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd om hier mijn bachelor psychologie te starten. Toen ben ik ook meteen lid geworden van SKC. Inmiddels heb ik mijn master afgerond, maar ik blijf een actieve SKC’er. Naast mijn betrokkenheid bij SKC, loop ik graag hard, ben ik bestuurslid van NedMI, houd ik van reizen, koken en lezen, en breng ik veel tijd door met vrienden.

Binnen SKC heb ik altijd veel plezier gehad en dat wens ik ook voor iedereen, of je nu al lang lid bent van SKC of net nieuw bent. Het is cruciaal dat iedereen zich veilig en op zijn gemak voelt. Om dat mogelijk te maken, sta ik voor je klaar om in gesprek te gaan. We kunnen het dan hebben over zaken waar je tegenaan loopt en ik denk graag met je mee over welke vervolgstappen je kunt nemen. Of het nu gaat om vragen die je hebt, conflicten of andere zaken: als VCP’ers zullen we er altijd voor je zijn!

Als je contact met me wilt opnemen om te praten, kun je me bereiken op 0031-6-488-966-39. Als je liever mailt, kun je dat doen via vcpfiona@skcvolleybal.nl. Zie je me bij het USC? Wees dan altijd welkom om hoi te zeggen!

Met vriendelijke groet,

Fiona

Tim Veenstra

Hoi SKC’er, ik ben Tim, en samen met Fiona en Jolien ben ik VCP’er van onze vereniging. Vijf seizoenen geleden ben ik begonnen met volleyballen in heren 9. Ook dit jaar speel ik weer met veel plezier volleybal en sluit graag aan bij veel activiteiten! Naast het SKC-leven en mijn master Biomedical Sciences ben ik veel op het Scheveningse strand te vinden, waar ik werk bij een surfschool.

Als VCP’er wil ik in de eerste instantie een luisterend oor bieden voor wie dat wil. Vanuit hier kunnen we dan samen kijken naar mogelijke en geschikte vervolgstappen, zowel binnen als buiten onze vereniging. Op deze manier hoop ik dat we met SKC voor iedereen een fijne omgeving kunnen bieden.

Schiet me dus vooral aan, mocht je ergens mee zitten of ergens tegenaan lopen! Weet me ook altijd te bereiken door me te mailen (vcptim@skcvolleybal.nl), bellen of appen (06 36050334).

Groetjes, Tim V.

Externe vertrouwenspersonen

Naast dat we vertrouwenscontactpersonen hebben binnen SKC, zijn er ook externe vertrouwenspersonen waar je naartoe kunt, wanneer je te maken hebt met ongewenst gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan intimidatie, geweld, agressie of discriminatie. Deze vertrouwenspersonen zijn aangesteld door de Universiteit Leiden. De vertrouwenspersonen van de Universiteit Leiden zijn er ook voor het USC. Zij zijn onafhankelijk en zijn geen medewerkers van de Universiteit Leiden. Alles wat met hen besproken wordt, is vertrouwelijk. Zowel studenten, sporters, trainers, als alle andere betrokken, kunnen terecht bij deze vertrouwenspersonen. 

De vertrouwenspersonen zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-17:00. Je kunt ze ook via de mail bereiken.

Naam: Marieke Brunings 

Naam: Portia van Dorp

Wat kunnen zij voor je betekenen?

  • Ze vangen je op, wanneer dit nodig is, kunnen je advies geven en bieden jou ondersteuning.
  • Ze geven je informatie over welke mogelijkheden er allemaal zijn om het probleem op te lossen en hoe je een klacht kan indienen.
  • Ze begeleiden je in het proces wanneer je de zaak wilt laten bemiddelen of een klacht wilt indienen. 
  • Ze zorgen ervoor, indien nodig, dat je passende nazorg krijgt. 

Klachtencommissie

Bij ‘de klachtencommissie ongewenst gedrag’ van de universiteit kun je een formele klacht indienen. Als gevolg hiervan kunnen er disciplinaire maatregelen genomen worden. De vertrouwenspersoon begeleid je bij het hele proces en gaat vertrouwelijk met je klacht om. Hoe het hele proces in elkaar zit, kun je hier vinden.

Gedragsregels

Daarbij hebben we sinds de WALV 2022 gedragsregels voor SKC waar iedereen die betrokken is bij SKC zich aan moet houden. Binnen deze gedragsregels zijn er verschillende categorieën, zoals trainer, coach, commissielid etc. Lees de gedragsregels vooral goed door, om te weten wat er binnen SKC van je verwacht wordt. Klik hier om de gedragregels te downloaden.