SKC werkt met een trainingsgroepenperiode voor nieuwe leden. Na de jaarlijkse El Cid introductieweek worden er drie weken lang in trainingsgroepen getraind. Voor deze trainingen kun je je online of in de EL CID aanmelden. Aanmelden kan door het interesseformulier in te vullen op de ‘Meld je hier aan’-pagina, of door te mailen naar tc@skcvolleybal.nl

De trainingen tijdens de trainingsgroepenperiode zijn toegankelijk voor iedereen die interesse heeft om bij SKC te komen volleyballen. Tijdens deze trainingen kun je proberen hoe het is om te volleyballen (bij SKC) en kun je de Technische Commissie laten zien wat je niveau is. Op deze manier word je vervolgens in het juiste team ingedeeld. Om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap dien je je voor het einde van de derde week ingeschreven te hebben bij het bestuur van SKC (let op: dit betekent niet dat je al lid bent bij SKC, maar laat enkel zien dat je lid wilt worden). Omdat er maar een beperkt aantal plekken voor leden beschikbaar is bij SKC, kunnen wij helaas niet alle geïnteresseerden een plekje bij SKC bieden. Aanwezigheid en motivatie spelen daarom een belangrijke rol tijdens de trainingsgroepenperiode. 

SKC Studentenvolleybal nodigt potentiële nieuwe leden op twee momenten gedurende het seizoen uit. De eerste periode is de hierboven beschreven selectieperiode na de EL CID. Mochten er plaatsen vrijkomen gedurende het seizoen, dan is er ook in januari na de winterstop een periode waarin geïnteresseerden worden uitgenodigd.

Er zijn verschillende soorten lidmaatschappen mogelijk bij SKC:

  • Heel jaar competitie €94,-, inclusief trainingen en wedstrijden
  • Half jaar competitie €61,-, halfjaar (sept-dec, jan-apr) trainingen en wedstrijden
  • Trainingslid €61,-, heel jaar trainingen
  • Verenigingslid €25,-, toegang tot feesten en andere activiteiten van SKC

Als lid van SKC dien je daarnaast ook altijd een jaarabonnement af te sluiten bij het Universitair Sportcentrum. Informatie daarover kun je vinden op de website van het USC Leiden of via deze link.

Beachvolleybal
Het is niet mogelijk om alleen beachvolleyballid te worden. SKC is een indoor-volleybalvereniging. Als iets extra’s, bieden wij onze leden wel beachvolleybaltrainingen en een interne beachcompetitie aan nadat de reguliere indoorcompetitie voorbij is (beachvolleybal dus vanaf mei tot begin juli). Hier is dus geen apart lidmaatschap voor. Om mee te doen aan deze trainingen moet je eerst als SKC-lid zijn toegelaten. Je kunt wel vrij beachvelden reserveren om zelf te beachvolleyballen als je een USC abonnement hebt. Deze beachvelden zijn namelijk beschikbaar voor iedereen met dergelijk abonnement.