Wat waren wij blei op 12 mei

Op 12 mei was het zover, dames 2 speelde de bekerfinale. En hoe, het werd een wedstrijd waarmee de dames van het tweede SKC-geschiedenis hebben geschreven.

Vroeg in de middag reisden de dames met een grote groene groep supporters met hun spelersbus richting Wijk bij Duurstede. Zij waren erbei op 12 mei.

Eenmaal aangekomen in de sporthal was het tijd voor een peptalk van Buddy en stroomden nog meer vrienden en familie binnen. De warming up was er niet alleen voor dames 2, ook de supporters warmden de trommel, trompet en de stembanden alvast op.

Dames 2 begon de wedstrijd vol enthousiasme en speelde overtuigend. Keistad kon het spannend houden dankzij een paar mooie aanvallen, maar mede dankzij de zee van groen op de tribune die achter ons stond, wonnen we, misschien wel tegen onze eigen verwachtingen in, de eerste set.

De dames van keistad speelden niet keigoed en maakten steeds meer foutjes. Winst in de tweede set was daarmee ook en feit. Toen de overwinning ineens wel heel dichtbij leek, verkrampten we net als in de halve finale tegen gemini.

Die kramp was er na het verlies in de derde set weer uit, en de tegenstanders waren inmiddels keimoe. Na een prachtige service van Pien (die uit was, omdat ze het eigenlijk sportief nog even spannend wilde maken) gaf de scheids ons het beslissende punt. WE ZIJN BEKERKAMPIOEN!!

Aan alle supporters: bedankt dat jullie er waren, voor ons hebben geschreeuwd, geklapt, getrommeld en trompet (!) hebben gespeeld. En natuurlijk samen met ons het feest hebben gevierd! We hebben genoten.

P.s. meer foto's zijn te vinden op de SKC site!