Dames 2 op weg naar de bekerfinale!

Het was dinsdagavond. Terwijl een aantal teams zich op het USC bevonden om te trainen, bevond SKC Dames 2 zich met een aantal supporters in de zaal in Voorschoten.

Dames 2 had het tot de halve finale van de beker geschopt. In deze halve finale moesten zij het opnemen tegen een team waar zij al twee maal tegen gespeeld hebben dit seizoen. Een team dat bovenaan staat in de poule van dames 2. De eerste wedstrijd tegen Gemini hadden ze 4-0 gewonnen, maar in de tweede wedstrijd tegen Gemini zijn ze zonder punten naar huis gestuurd. Dit was een extra motivatie om van Gemini te willen winnen.

De dames gingen met goede moed, een beetje zenuwen en een fijn publiek het veld op. De eerste set wist Dames 2 de druk neer te leggen bij de Kangeroes, maar die gaven zich niet zomaar gewonnen. 25 punten waren niet genoeg, maar met 24-26 wonnen ze uiteindelijk toch. Hiermee was het eerdere trauma aan de zaal en aan de tegenstander een beetje overwonnen. Ook de tweede set wist Dames 2 naar zich toe te trekken met 21-25. Meer supporters druppelden binnen en waren bang dat ze eigenlijk voor niks gekomen waren, SKC stond al met 0-2 voor….

Dames 2 begon de wedstrijd een beetje te onderschatten, en Gemini wist dat ze alles uit de kast moesten halen tegen de groene dames. Na 2 sets waar ze niet verder op in gaan stond het gelijk. De 5e set zou alles bepalen. Ook hier gingen de teams gelijk op. Het stond 10-10. Ze wisten op een voorsprong van 10-14 te komen, maar Gemini kwam nog een beetje terug. Het laatste punt werd gemaakt aan de kant van SKC. Toen drong het door voor de dames: WE STAAN IN DE FINALE!!

De supporters en het team gingen helemaal los. Het winnen van de wedstrijd werd achteraf met de nodige overwinningspilsjes gevierd. Suppporters bedankt. Zien we jullie bij de finale weer?
#WAAR BEN JEI OP 12 MEI?