De ontknoping van de competitie nadert

Het einde van dit competitiejaar komt langzamerhand in zicht. Voor sommige teams zijn de resterende wedstrijden nog maar op één hand te tellen. De hoogste tijd voor een update!

Gelukkig draaien de meeste teams van SKC een goed seizoen met uitzicht op directe handhaving en soms zelfs op promotie!

SKC heeft een hoop 4e klasse teams. Met trots kunnen we mededelen dat ieder team al meerdere punten heeft gepakt en alleen H8 nog wacht op hun eerste overwinning! Alle teams groeien elke week qua spel en gelukkig is dit ook terug te zien in de punten. D8 en D9 deden gedurende het seizoen nog even mee voor de prijzen, maar helaas zijn ze ondertussen afgehaakt. Ze kunnen echter nu al terugkijken op een goed seizoen!

Momenteel strijden er drie teams om directe degradatie te ontlopen.
H4 en H5 bevinden zich respectievelijk op plaats 11 en 10 in de 3e klasse M poule. Toch wisten beide teams in de laatste wedstrijden punten te pakken en wist H5 verrassend te winnen van de huidige nummer 3. Het verschil met plaats 9 is klein, het ontlopen van directe degradatie is daarom nog zeker mogelijk!
Het derde team dat vecht voor lijfsbehoud in de 3e klasse is D7. Na het nipte verlies van afgelopen week zijn ze opgeschoven naar de 10e plaats. De voorsprong bedraagt echter 1 puntje en de nummers 11 en 12 hebben minder wedstrijden gespeeld. Het ontlopen van directe degradatie is echter zeker mogelijk, maar de meiden zullen hiervoor alles moeten geven!

Het grootste deel van de teams bevindt zich keurig in de middenmoot en, mocht er niets geks gebeuren, zullen de teams gewoon uitkomen op hetzelfde niveau komend seizoen! Onder de gepromoveerde teams van afgelopen seizoen bevinden H1 en H2 zich rond de 8e plaats en lijken redelijk veilig. H3 heeft na de promotie van vorig jaar de smaak te pakken en staat momenteel op de 5e plek. Alle teams liggen erg dicht bij elkaar, dus veel is nog mogelijk.
D4, D5 en D6 lijken ook al veilig en vechten voor een eindklassering in het linkerrijtje. Met verschillen van maar enkele punten zal het nog spannend worden waar de dames zullen eindigen!

Tot slot zijn er nog steeds kanshebbers voor promotie komend seizoen! De eerste plaats lijkt voor alle teams buiten bereik (al is alles mogelijk natuurlijk..).
Zoals al eerder benoemd is, bevinden de dames van het eerste zich momenteel op de 3e plek in de promotieklasse. De achterstand op de nummer 2 is 4 punten, de voorsprong op de nummer 4 bedraagt eveneens 4 punten. Doordat de nummers 1 en 2 nog tegen elkaar spelen, lijkt de 2e plaats nog zeker haalbaar!
Ook het tweede damesteam van SKC doet het uitstekend! Naast het bereiken van de halve finale van de beker staan ze momenteel 5e met 51 punten uit 15 wedstrijden. De nummer 2, Inter Rijswijk D2, heeft echter 56 punten uit 16 wedstrijden. Tijdens de laatste wedstrijdronde nemen de teams het tegen elkaar op. Wellicht wordt hier bepaald welk team mag gaan PD’en..
SKC D3 staat momenteel 2e in de 2e klasse. De voorsprong op de nummer 3 bedraagt 2 punten. De vorige keer verloren de dames van dit team. Weten ze nu wel te winnen?!

Nog genoeg spanning dus in de laatste paar competitierondes! Houd de FB pagina in de gaten voor meer updates.