Tussenstand Damesteams (2/2)

Last but not least: Dames 1 t/m 7. Dames 1 en 7 zijn afgelopen jaar gepromoveerd, waardoor de dames van het eerste nu uitkomen in de promotieklasse en Dames 7 in de derde klasse strijdt.

Dames 1 kreeg dit seizoen een plekje in de promotieklasse na nipt tweede te zijn geworden tijdens de P/D-wedstrijden. De dames maken hun opwachting in de promotieklasse echter helemaal waar en zijn terug te vinden op de tweede plek! In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd in een ware thriller nipt verloren van de huidige nummer 3. Weten de dames net als vorig jaar te promoveren?

Ook Dames 2 doet het erg goed. Naast het bereiken van de derde ronde van de beker, staan ze momenteel op de vierde plaats in de eerste klasse. De dames hebben echter pas 9 wedstrijden gespeeld en hebben zelfs het minste verliespunten van iedereen. Als ze zo doorgaan kan het een heel mooi seizoen worden met zelfs kansen op de dubbel!

Dames 3 staat ook op de vierde plek. Ondanks het vernieuwde team lijken ze hun draai in de tweede klasse al goed gevonden te hebben. Een plaats in het linkerrijtje lijkt al zo goed als binnen, maar ook klimmen op de ranglijst is nog mogelijk. In de tweede seizoenshelft wacht er nog een wedstrijd tegen alle andere teams uit het linkerrijtje. Zullen ze het weer net zo goed gaan doen?

In de laatste twee wedstrijden voor Dames 4 werd er nipt met 3-2 verloren. Voorlopig zijn ze met negen wedstrijden gespeeld terug te vinden op plek 6. De teams in deze tweede klasse poule zijn echter erg aan elkaar gewaagd. De top 5 heeft een gaatje geslagen, maar de nummers 6 t/m 11 liggen dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nummer 6 (SKC) en 11 (In Up Go D1) is maar zeven punten, zullen ze de zesde plek weten vast te houden?

In de derde klasse vinden we Dames 5 en 7 in dezelfde poule terug. Dames 5 lijkt de flow te pakken te hebben en won de laatste twee wedstrijden met 4-0. Momenteel bevinden ze zich op de tweede plek, maar de concurrentie zit hen op de hielen.

Dames 7 werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse, maar heeft het momenteel erg moeilijk. Met zeven punten bevinden ze zich op de laatste plek. In de tweede seizoenshelft zal alles op alles moeten worden gezet om degradatie te voorkomen!

Dames 6 staat op een veilige achtste plaats met 21 punten uit 11 wedstrijden. Het verschil met de nummers zes en zeven is maar 4 punten, maar het gat met de nummer negen is ook klein (3 punten). Maar als de dames zo door weten te gaan, lijkt handhaving eenvoudig te lukken!