Tussenstand Herenteams

De helft van het seizoen zit er alweer op en er zijn even geen wedstrijden. Een goed moment om eens te gaan kijken hoe iedereen ervoor staat in de competitie. We beginnen vandaag met de herenteams van SKC. Vorig seizoen was uiterst succesvol, maar liefst 4 herenteams (H1, H2, H3, H5) wisten te promoveren. Maar kunnen al deze teams het ook waar maken op een hoger niveau?

Heren 1 werd vorig jaar met overmacht kampioen in de eerste klasse. Dit seizoen begonnen ze met twee lastige wedstrijden waarin twee keer werd verloren. Daarna kwamen zij beter in hun spel en hebben ze evenveel gewonnen als verloren. Inmiddels staan zij op de 8e plaats met 21 punten uit 10 wedstrijden. Misschien is met nieuwe trainer Nico een finish in het linker rijtje mogelijk?

Heren 2 begon ook zwak aan het seizoen, zij verloren de eerste drie wedstrijden. Sindsdien hebben ze echter alleen nog maar gewonnen. Ze staan nu 8e met pas 7 wedstrijden gespeeld, er wacht dus nog een drukke tweede seizoenshelft voor Heren 2. Het lijkt er op dat ze eenvoudig gaan handhaven in de eerste klasse.

Heren 3 doet het veel beter dan verwacht. Zij zijn vorig jaar al gepromoveerd naar de tweede klasse, maar maken nu kans om nog een keer te promoveren! Op dit moment staan ze tweede in hun poule, maar de voorsprong op de nummers 3 tot en met 7 is erg klein. Zelfs een 1e plaats is nog mogelijk, maar dan moet concurrent NOVO wel ergens wat punten laten liggen.

Heren 4 en 5 hebben het zwaar in de derde klasse. Zij bezetten daar momenteel de twee laagste plaatsen. Heren 4 begon goed aan het seizoen, maar haalde maar 1 punt uit hun laatste drie wedstrijden. Voor Heren 5 is het andersom, zij wonnen geen enkele set in hun eerste drie wedstrijden, maar zijn daarna wel punten gaan pakken. Op dit moment is het verschil tussen de twee teams nog maar 3 punten in het voordeel van Heren 4.

In de vierde klasse hebben de SKC teams het ook moeilijk. Beginners teams Heren 7 en Heren 8 staan allebei laatste, maar wisten wel al punten te pakken voor de winterstop. Heren 7 heeft zelfs al een wedstrijd gewonnen! Heren 6 doet het iets beter, zij staan 7e, 2 plekken boven Heren 8. Met de gedachte dat SKC teams vaak pas de tweede helft van het seizoen op stoom komen, zullen er ongetwijfeld nog veel punten worden gepakt.