Volleybal halfjaarverslag – DEEL 1: De Dames

De dames van SKC maken zich na een mooie eerste helft van het seizoen op voor de nog te komen wedstrijden. We blikken terug op een bijzonder sterke start van de nieuwe SKC-teams:

Bovenaan is het direct feest: Dames 1 mag zich officieus winterkampioen noemen.

Zij hebben namelijk het meeste punten behaald bij het serveren van de kalkoen. Echter, de dames hebben ook drie wedstrijden meer gespeeld dan de nummer 2, die slechts vier punten op hen achterligt. Het kampioenschap is daarmee nog ver weg, maar een tweede plek (en daarmee PD) lijkt zeer haalbaar voor ons eerste damesteam.

Dames 2 is vers gepromoveerd uit de tweede klasse, en speelt nu bij Dames 1 in de poule, op een verdienstelijke achtste plaats ligt handhaving in het verschiet, al moeten daar nog wel wat punten voor binnengesleept worden.

Het derde en vierde damesteam spelen beide in de tweede klasse, en we vinden hen beiden terug op de zesde plaats in hun poule met respectievelijk 31 en 25 punten. Een stabiel in seizoen in deze klasse lijkt verzekerd.

In de derde klasse is het natuurlijk ook altijd een feest, vraag maar aan Dames 5. Achter een foutloos Kalinko (55 uit 11, nog geen set verloren) weren zij zich kranig op de tweede plaats. Met een sterke tweede helft zouden de Dames wellicht volgend jaar in de tweede klasse mee kunnen gaan draaien. Dames 6 heeft zo’n sterke tweede helft ook nodig, maar in hun geval gaat het om lijfsbehoud in de derde klasse M.

De rest van de SKC-teams speelt in de vierde klasse. Zes teams (tot en met Dames 12) volleyballen al langer, en vier (13 tot en met 16) zijn dit jaar begonnen. Bij de hogere vierde klasse teams gaat het dan ook voorspoedig: Dames 7 dingt mee om de hoogste plaatsen in een directe strijd met De witte broeken 8 (in de volksmond ‘Punch’) en Dames 8 staat na 8 wedstrijden ook op een gedeelde tweede plaats. Wie weet zien we deze dames volgend jaar een paragraaf hoger terug!

Dames 9 en 10 vinden we terug in de middenmoot van hun poules, met een aantal punten uit onderlinge wedstrijden op zak, maar ook steeds meer overwinningen in andere wedstrijden! De punten van Dames 11 en 12 zijn voorlopig nog allemaal sigaren uit eigen doos, maar de tweede helft zullen ook deze teams zeker punten naar het USC gaan brengen.

Bij de nieuwe teams ook positieve resultaten: Waar voorheen veel nieuwe SKC teams tot de laatste wedstrijden moesten wachten om punten te verzamelen, wisten 3 van de 4 nieuwe SKC teams dit jaar al in de eerste helft punten te halen. Dames 13 won al twee sets, en Dames 14 en 16 wisten zelfs al wedstrijden te winnen. Dames 15 traint nog steeds hard door voor hun eerste punt, maar dat ook zij sets en wedstrijden gaan winnen, daar wordt niet aan getwijfeld.

In januari dendert de groene trein weer voort, en er is op elk niveau nog ruimte voor instroom van nieuwe meiden. Ook als je pas in september in wil stromen (bijvoorbeeld als je dan pas gaat studeren), kun je al een keertje komen kijken. Interesse om een keer vrijblijvend mee te trainen? Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.