Kampioenen en Reuzendoders bij SKC!

Met nog drie weken te gaan in het seizoen beloofde deze week speciaal te worden: Dames 2 kon zich tot kampioen kronen en Heren 2 speelde een belangrijke wedstrijd tegen de aanstaande kampioenen om zicht te houden op de tweede plaats en PD-wedstrijden.

Dames 2 (zie foto’s!) speelde tegen de nummer drie (GSC) uit de competitie. Mochten afgelopen vrijdagavond alle punten in het USC blijven, dan kon het goud worden verzilverd. In Leidschendam werd nog van deze tegenstander verloren, maar nu bleken de dames beter op elkaar ingespeeld. De ploeg was geen moment in gevaar en liet zien waarom het dit jaar het beste tweedeklasseteam is. Het kampioenschap is binnen, gefelicteerd dames!

Ook Dames 4 en Heren 3 behaalden alle punten in hun wedstrijden tegen Monza en Nieuwkoop, dus mooie resultaten alom. Heren 1 verzaakte in de laatste set, en moest dus met 3-1 genoegen nemen tegen hun Haagse rivalen van Sovicos. Dames 1 speelde een goede wedstrijd tegen de aanstaande kampioen Thor, maar wist slechts één set binnen te halen tegen de Bergambachtse formatie. Heren 4 speelde ook tegen de aanstaande kampioenen, en zij wisten twee sets binnen te slepen, twee belangrijke in de strijd tegen degradatie.

Buiten het USC verloren dames 3, 5 en 8 en 12. Dames 5 nam als enige punten mee naar huis, zij verloren in vijf sets van Setumup.

Op zaterdagochtend voltrokken zich zachtsgezegd twee wonderen. Heren 2 won met overmacht van de aanstaande tweedeklassekampioenen PQV Pijlslag Quintus, waardoor zij hun kansen op de tweede plek nog in eigen hand hebben..!

Na deze zege konden zij nog een stuk aanschouwen van de interne strijd tussen Dames 9 en 11. Dames 11 wist in een epische vijfsetter hun verenigingsgenoten af te troeven, met grote vreugde bij 11, en ongeloof bij 9. De roemruchte trainer van Dames 9, T. Cocx, had ook geen goed woord over voor het verlies van zijn team, deze reactie is volgende week ongecensureerd te lezen in de Touché.

Dames 6 was op het laatste veld in de eerste set nog niet wakker, maar is de rest van de wedstrijd niet in gevaar geweest: 3-1.

Nog twee weken te gaan, beginnend vanaf morgen alweer, en wat voor weken! Het zijn de weken waarin Heren 2 nog kan promoveren, Dames 12 en 13 nog een set gaan winnen, en Dames 2 gaat genieten van hun kampioenschap.