Op de brommert naar de Bloemerd

Veel volleybalverenigingen speelden afgelopen week niet vanwege Pasen – wat toch altijd een beetje vreemd blijft klinken. Maar zo lang kan SKC niet stilzitten! We mochten op onze brommert naar de Bloemerd, want op de groengekleurde vloer in Leiderdorp werden acht thuiswedstrijden beslecht.

Een dag eerder kwam D12 heel dicht bij een eerste setoverwinning, toen ze in het verre Nieuwkoop in de laatste set een persoonlijk record van 23 punten scoorden. Vanwege de kleine poule spelen de dames in april nogmaals een thuiswedstrijd tegen dezelfde Waterlanders, ditmaal wel echt thuis. Zorg dus dat je 16 april in je agenda hebt staan om hen te komen aanmoedigen zodat de Waterlanders hun naam eer aan kunnen doen..!

De enige uitwedstrijd van de week speelde D9 bij onze witgebroekte medestudenten in Delft. Na een spannende eerste set in het voordeel van SKC (25-27), maakten onze dames punch van hun tegenstanders. Dus wonnen ze met 3-1 de wedstrijd.

En dan nu terug naar onze tijdelijke thuishal te Leiderdorp. In de vierde klasse is het altijd een feest, maar daar merkten onze dames deze week niet veel van. D10 wist geen punten te pakken tegen de Nieuwkoopse Waterlanders. In Up Go pakte tegen onze D13 de volle punten.

Beter nieuws voor onze dames in de derde klasse: D6 won met 4-0 van directe concurrent Castellum en is daarmee ons meest succesvolle team van de week. D5 herpakte zich na het drama een week eerder en versloeg de koploper van de poule met 3-2. Liusna en SKC maakten deze wedstrijd precies evenveel punten, maar onze dames wisten hun energie beter te verdelen!

Ook D1 en H3 wisten een vijfsetter met winst af te sluiten. Dames 1 nam wraak voor hun eerdere nederlaag tegen RVV, Heren 3 wist het hoog geklasseerde Gemini van zich af te houden. Mooie overwinningen dus!

D4 krijgt het spel tegen DEO niet onder controle en verliest met 3-1. Binnenkort mogen ze het nogmaals proberen in de Jan Janssenhal te Nootdorp. D2 laat nipt de eerste set liggen, maar komt steeds beter in de wedstrijd en wint toch met 3-1 van de NOordwijkse VOlleyballers. We mogen het woord niet noemen, maar het eindigt op -ampioenschap en is heel dicht bij..!

De avond werd afgesloten met een spannende pubquiz, waarbij de inkomsten naar Unicef gingen. Wat een verademing, zo’n mooie hal met fijne, ruime douches en een gezellige kantine! En goede ruime velden bovendien. Toch jammer dat er normaal alleen maar ouwe takken spelen in de Bloemerd...