Coachclinic Scherp Volleybal

Op 29 oktober verzamelden 13 fanatieke spelers/coaches zich om half 10 ‘s ochtends op het USC. Ondanks dat iedereen kon genieten van een extra uurtje slaap door het ingaan van de wintertijd, was het voor de meeste nog behoorlijk vroeg. Toen ook Pim Scherpenzeel van Scherp Volleybal was gearriveerd kon de clinic beginnen.

Na een kort voorstelrondje en het vermelden van de persoonlijke doelen, werd iedereen de rest van de ochtend meegenomen van de ins en outs van het coachen. Zo werd er stilgestaan bij het aanvragen van wissels, de regels rondom het coachen en de mogelijke opstellingen in het veld. Veel SKC’ers waren aan het begin nog erg verbaasd toen er werd gesproken over het 2-6 systeem (het is toch 2-4?), maar na een korte uitleg was iedereen om en zal er voortaan deze benaming worden gebruikt. De belangrijkste drie woorden van de ochtend waren toch wel: bespreken, afspreken en aanspreken. Na goede en uitgebreide discussies over het communiceren binnen de vereniging, tussen de trainer en coaches en tussen coaches en spelers, was het tijd voor een welverdiende lunch.

Na de lunch was het tijd om de nieuwe kennis in de praktijk toe te passen en de zaal in te gaan. De deelnemers werden in groepjes verdeeld en kregen de taak om de beginpositie en verdedigingsopstellingen op papier te zetten. Per rotatie werden de voor- en nadelen besproken en mogelijke variaties bedacht. Ook het 2-6 systeem werd neergezet.

Om drie uur was de tijd alweer op. Namens alle spelers en coaches willen we Pim en Scherp Volleybal nogmaals bedanken voor de leerzame dag!

P.s. Momenteel wordt er een verslag gemaakt van de coachclinic. Toch wel erg nieuwsgierig geworden naar de besproken punten? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze sponsoren

 

Joor It logo removebg preview  Logo PLUS Lammenschans 180x180px  Partners – Albion Association  wout bergers removebg preview 
 luf logo 2 removebg preview Rabobank storing? Actuele storingen en problemen | Allestoringen  licht 200 200 removebg preview    Nieuwe Schaar1 
SKC Studentenvolleybal | E-mail: info@skcvolleybal.nl | Adres: p/a Universitair Sportcentrum, Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden | © 2020 SKC Studentenvolleybal. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper