SKC en de beker - van proef tot sprookje?

Door L. Akerboom

De finale die onze Dames 2 gaat spelen is natuurlijk heel bijzonder. Omdat het zo’n knappe prestatie is dat ze al die knock-outrondes* hebben overleefd. Maar ook omdat SKC nog nooit een bekerfinale heeft gespeeld..!

SKC en het bekertoernooi gaan niet zo ver terug. Tot vijf jaar geleden speelden onze teams niet zo hoog als nu. Deelname was toen niet echt de moeite waard. In seizoen 2014-2015 besloten we dat het toernooi een groen randje moest krijgen. Bij wijze van proef werden Heren 1 en Dames 1, spelend in de 1e klasse, ingeschreven. Beide teams haalden de kwartfinale en daarmee was het experiment geslaagd.

In het seizoen daarop, 2015-2016, breidden we onze deelname uit. Naast de hoogste teams begonnen ook Heren 3 en Dames 5 hun bekeravontuur in het toernooi voor de 3e en 4e klasse. Iedere ronde werd er een team uitgeschakeld en alleen Dames 1 haalde opnieuw de kwartfinale.

Afgelopen seizoen lagen de kaarten gunstiger dan ooit. Heren 1 sloeg in de 1e klasse iedereen om de oren en Heren 3 deed hetzelfde in de 3e klasse. Ook Dames 1 speelde hoog mee in hun poule. Maar onze eerste teams konden hun favorietenrol niet waarmaken. Heren 1 liet zich al in de derde ronde piepelen, uit bij Punch 2. De mannen van SKC 3 maakten wel duidelijk hoe je een succesvol toernooi speelt. Voor het eerst haalden we de halve finale! Dit was helaas ook het eindstation, tegen de club Bourgondië, die speelt in Wijk bij Duurstede.

Dit seizoen deden nog weer meer SKC-teams mee. Als echte cupfighters stuntten Heren 1 en Heren 3, door een club uit de cup te gooien die op een hoger niveau speelde dan henzelf. En we weten inmiddels hoe Dames 2 het toernooi een groene climax heeft gegeven. Opnieuw zal er gespeeld worden in Wijk bij Duurstede. We hoeven echter niet naar het oude Dorestad als plunderende Vikingen, want ditmaal is het neutraal terrein.

SKC is in vier seizoenen een gevestigde naam geworden in het bekertoernooi. Onze eerste bekerfinale ooit is daar een duidelijk teken van. Laten we hopen dat de proef van 2014-2015 al dit jaar zal leiden tot een prachtig sprookje!

* En allemaal uitwedstrijden ook nog eens, want in het USC is geen ruimte voor bekerwedstrijden..!

WIST JE DAT

Dames 2 niet vijf, maar al zes rondes heeft overleefd? Onze dames moesten een voorronde spelen om überhaupt aan het toernooi mee te mogen doen! Die voorronde was al op 21 september, nog voor de eerste competitiewedstrijd van het team.

WIST JE DAT

Dames 2 in het bekertoernooi 1x een kampioen verslagen heeft? In de derde ronde moest Tovo D1 (kampioen 1e klasse G, 90 punten) eraan geloven.

WIST JE DAT

Dames 2 pas vier sets heeft verloren in het bekertoernooi? Best knap, over zes wedstrijden. De dames wonnen drie keer met 3-0, twee keer met 3-1 en een keer met 3-2.

© 2019 SKC Studentenvolleybal. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper