Corona maatregelen bij SKC / Corona measures at SKC

- For English, please scroll down - 

Komend jaar hebben we helaas te maken met corona maatregelen en restricties wat betreft volleybal en activiteiten. SKC volgt hierbij de restricties en adviezen vanuit de overheid, het RIVM, de Nevobo, NOC*NSF en het USC. Ook staan wij in nauw contact met de GGD Hollands Midden. Binnen deze grenzen zullen er zoveel mogelijk trainingen, wedstrijden en activiteiten worden georganiseerd. Op deze pagina staat de meest recente informatie over de geldende corona maatregelen van SKC. Veranderingen worden ook altijd gecommuniceerd naar leden via e-mail. 

Laatst geüpdatet op: 20 november 2020

 

AANGEPASTE TRAININGEN VANAF 23 NOVEMBER 

De beslissing om trainingen te blijven faciliteren met de door de overheid aangescherpte maatregelen , is voor ons niet makkelijk geweest. Wij stonden voor het dilemma om als vereniging verantwoordelijkheid te nemen binnen de maatschappij en niet de grenzen op te zoeken, maar tegelijkertijd ook aan te willen bieden wat vanuit de Nevobo en de overheid als mogelijk wordt geacht. We hebben als bestuur besloten wel trainingen aan te bieden, in goed overleg met het USC. Deze zijn echter geheel vrijblijvend en wij willen benadrukken dat we het heel goed begrijpen als je je niet comfortabel voelt om naar de trainingen te komen.

Verder willen we benadrukken dat we direct stoppen met het aanbieden van trainingen, als op enig moment blijkt dat er niet aan de regels wordt gehouden of als de trainingen in de praktijk niet blijken te werken. Deze beslissing kan op elk moment worden gemaakt. 

Kom niet met het OV naar je training! Sporten wordt niet gezien als noodzakelijke reis. 

Hoe zien deze aangepaste trainingen eruit? 

 • Er mogen maar vier personen van een team per training aanwezig zijn.

 • Trainingstijden
  De trainingen zullen 1,5 uur duren en zullen plaatsvinden op de normale trainingstijden van de teams. Als een team het tijdslot niet gebruikt, blijft dit veld leeg.
 • Je mag eens in de zeven dagen komen trainen, niet vaker.
  (i.v.m. minder besmettingsgevaar). Zoek zelf met je team uit wie er wanneer komt trainen en zorg er zelf voor dat dit niet meer dan eens in de zeven dagen is. Je mag wel vaker dan één keer per zeven dagen trainen als dit in precies dezelfde samenstelling is (dus dezelfde vier personen).  
 • Er mag niet worden meegetraind bij andere teams.

 • Niet opsplitsen trainingen.
  De training mag niet worden opgesplitst in verschillende kleinere groepen (dus bijvoorbeeld niet de eerste drie kwartier vier spelers en de laatste drie kwartier vier andere spelers). Er mogen echt maar vier spelers per training van 1,5 uur komen. 
 • Oefeningen op 1,5 meter.
  Alle oefeningen MOETEN op 1,5 meter worden uitgevoerd. Dus o.a. geen bloks, geen middenaanval. Geen uitzonderingen. Suggesties voor oefeningen op 1,5 meter zijn hier te vinden.
 • Er moet bij elke training een trainer aanwezig zijn.
  De regel van vier aanwezige personen bij een training is exclusief trainer. De trainer moet wel buiten het veld blijven. De trainer houdt er, samen met het team, toezicht op dat de maatregelen worden nageleefd. Dit is dus een grote verantwoordelijkheid voor het team en de trainer. Neem deze verantwoordelijkheid dan ook echt. 
 • Toon begrip voor afwezigen.
  Het kan goed zijn dat jouw trainer zich niet comfortabel voelt om training te komen geven. Toon hier begrip voor, zoals ook wij als bestuur hier ook groot begrip voor hebben. Zonder trainer kan er helaas niet getraind worden, geen uitzonderingen. 
 • SKC trainer verplicht.
  In het geval er een invaltrainer moet worden gevraagd, moet dit een SKC trainer zijn (dus iemand die momenteel al training geeft aan een SKC team). Dit omdat zij op de hoogte zijn van alle verantwoordelijkheden van trainers binnen SKC en we zo het overzicht kunnen houden.
 • Zaaltje reserveren niet toegestaan.
  Het is niet toegestaan om zelf een zaaltje bij het USC te reserveren om te gaan volleyballen. 
 • Houd je aan de regels.
  Als een speler zich niet aan de maatregelen houdt, kan diegene worden weggestuurd en mag hij/zij de resterende weken niet komen trainen.
Aankomst en vertrek: 

 • Kleedkamer en tribunes.
  Er kan geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamer of tribune (deze zijn afgesloten en mag je dus echt NIET gebruiken). Kom al aangekleed naar de zaal en wissel op je eigen veld even snel je schoenen om. Leg je spullen langs de kant en niet op de tribune.
 • Je mag pas VANAF de starttijd van je training de zaal in, NIET Mocht je per ongeluk toch eerder zijn, dan moet je buiten het gebouw wachten. Je moet de zaal VOOR het einde van je training hebben verlaten.

 • Gebruik nooduitgang.
  De zaal verlaten doe je via de nooduitgang. Gebruik de nooduitgang die bij je veld zit. Naar binnen gaan MOET wel via de hoofdingang. 

 • Mondkapjes.
  Mondkapjes zijn verplicht op het USC. Bij binnenkomst en vertrek moet er dus een mondkapje worden gedragen. Zodra de training begint, mag het mondkapje af. 
 • Ontsmet of was voordat je de zaal inkomt je handen.
  Er staat een desinfecteer pompje voor de toegangspoortjes van het USC. 

 • Ballen ontsmetten.
  Ook blijft het verplicht om de volleyballen na afloop van de training te ontsmetten.

Wedstrijdshirtschema:
Het NOC*NSF en het USC stellen het verplicht om groepen tijdens het sporten van elkaar te onderscheiden. Als twee dames- of herenteams naast elkaar trainen is er daarom voor gekozen om één van deze teams een wedstrijdshirt te laten dragen. Het shirtschema is hieronder te zien. 

Shirtschema per 23 11

Graag willen we jullie erop wijzen dat we nog steeds samen verantwoordelijk zijn voor het veilig sporten. We geven jullie een grote verantwoordelijkheid met het mogelijk maken van deze trainingen. Alleen als we ons allemaal aan de strikte regels houden, kan dit zo doorgaan. Wees niet eigenwijs en volg deze regels op. Blijf de huidige situatie ook bespreken met je team om iedereen de gelegenheid te geven aan te geven waar hij/zij zich comfortabel bij voelt.

Gebruik je gezonde verstand, blijf thuis als je klachten hebt of wanneer je in contact bent geweest met iemand die positief is getest, binnen 48 uur voordat diegene klachten heeft ontwikkeld. Mocht je positief testen, stellen we het erg op prijs als je het ons laten weten. Samen blijven we gezond! 

INFORMATIE VOOR LEDEN

Kom NIET naar het USC als:

 • Je positief bent getest op corona. Kom pas weer als je minstens 24 uur vrij bent van klachten. 
 • Blijf thuis als je klachten hebt (neusverkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheid). Dit geldt ook wanneer je huisgenoten klachten hebben of positief getest zijn op corona.
 • Blijf ook thuis als je de afgelopen tien dagen in een gebied bent geweest dat door de Nederlandse overheid is aangeduid als een oranje of rode zone. Voor de meeste oranje en rode zones geldt het dringende advies uit de overheid om tien dagen in quarantaine te gaan bij thuiskomst. Check hier het meest recente reisadvies van de overheid.

Daarnaast hebben we nog een aantal aanvullende adviezen. De adviezen zijn iets strenger dan de landelijke richtlijnen, maar zijn na nauw contact met de GGD tot stand gekomen:

 • Huisgenoten van iemand met klachten, worden geadviseerd niet naar SKC te komen tot deze persoon een negatieve testuitslag heeft gekregen. Dit geldt voor zowel zelf spelen als training geven/coachen.
 • Personen die nauw contact hebben gehad met iemand die klachten ontwikkelt binnen 48 uur na het laatste contact, worden ook geadviseerd niet naar SKC te komen tot deze persoon een negatieve testuitslag heeft gekregen. Dit geldt voor zowel zelf spelen als training geven/coachen. Dit is het advies omdat het testen op dit moment erg lang duurt en iemand 48 uur voordat hij/zij klachten krijgt al besmettelijk kan zijn.
  • Nauw contact wordt gedefinieerd door de GGD als het meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter zijn van elkaar. Dit kan aan een stuk door zijn, maar ook meerdere stukken bij elkaar opgeteld. Samen met iemand een wedstrijd spelen of trainen valt hier dus onder. 
 • Als je een negatieve testuitslag hebt gekregen maar nog steeds klachten hebt, word je ook geadviseerd niet naar SKC te komen tot de klachten zijn verdwenen. Dit geven wij als advies omdat de GGD benadrukt dat een test een momentopname is. Daarnaast kan je met een ‘gewone’ verkoudheid ook weer anderen besmetten die vervolgens klachten krijgen en zich moeten laten testen, wat op dit moment niet wenselijk is.
 • Omdat vrijwel iedereen bij SKC nu als ‘overige contacten’ van een besmet persoon kan worden geschaald, kun je hier de adviezen vinden die hierbij door de GGD worden meegegeven. Het belangrijkste hierin is dat je je eigen gezondheid goed in de gaten houdt. Blijf bij klachten thuis en maak een test afspraak. Ook bij klachten die niet per se met corona in verband worden gebracht, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, is het goed om voor de zekerheid thuis te blijven.

Ben je positief getest? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het bestuur, zodat wij de nodige stappen kunnen ondernemen (Mail voorzitter Ioa van den Bos: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Wat gebeurt er als een speler positief is getest?

 • Als deze persoon in de 48 uur voordat hij/zij klachten heeft ontwikkeld getraind/een wedstrijd heeft gespeeld, mogen de spelers van het team die bij die training/wedstrijd in het veld hebben gestaan 10 dagen vanaf die training/wedstrijd niet op het USC komen van het USC.
 • De GGD vindt het lastig om te bepalen wie van de spelers bij elkaar opgeteld meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter van de besmette persoon zijn gekomen. De GGD zal de besmette persoon vragen hier een inschatting van te maken en deze personen worden verzocht 10 dagen vanaf de betreffende training/wedstrijd in thuisisolatie te gaan.
  • Tegenstanders en coaches/trainers worden gezien als ‘overig contact’ door de GGD en hoeven dus niet in thuisisolatie.
  • Wij vinden dit zelf een hele lastige richtlijn en vinden het jammer dat de GGD hier niet meer duidelijkheid in kan geven. Wij willen daarom altijd met jullie meedenken hierover en raden aan bij twijfel in thuisisolatie te gaan.
 • Als er andere SKC’ers zijn die nauw contact hebben gehad met deze persoon, moeten deze personen van de GGD ook 10 dagen vanaf het laatste contact in thuisisolatie.

Bron- en contactonderzoek:
De GGD en het USC vinden het van groot belang dat wij als bestuur op de hoogte zijn van alle positieve testgevallen binnen SKC, zodat wij in de gaten kunnen houden hoeveel besmettingen er zijn. Daarnaast kan het bron- en contactonderzoek door de GGD op dit moment minder uitgebreid worden uitgevoerd dan ze zouden willen. Daarom hebben ze ons als bestuur gevraagd een controlefunctie aan te nemen om erop toe te zien dat alle betrokken mensen op de juiste manier worden geïnformeerd. Wij verzoeken jullie daarom om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen als je een positieve testuitslag krijgt. Uiteraard gaan wij zeer vertrouwelijk met deze informatie om.

Algemene hygiëne en veiligheidsregels:

 • Was je handen met zeep voordat je naar het USC komt.
 • Desinfecteer je handen voordat je de velden betreed met de daarvoor beschikbare desinfectiemiddelen
 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
 • Hoest en nies in je elleboog. 
 • Vermijd het aanraken van je gezicht.
 • Drink alleen uit je eigen waterfles.
 • Volg de looproutes.
 • Meer over deze richtlijnen lees je op uscleiden.nl/corona
Het dragen van mondkapjes:
In gebouwen van de Universiteit Leiden, inclusief het USC, is het dragen van mondkapjes verplicht. Tijdens het sporten mogen ze af worden gedaan.
 
Het dringende advies uit de overheid luidt momenteel om een (niet-medisch) mondkapje te dragen in alle publiek toegankelijke binnenruimtes. Dit wordt per 1 december een verplichting. De Nevobo heeft het volgende advies uitgebracht met betrekking tot het dragen van mondkapjes in het volleybal: 
 • Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes;
 • Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af;
 • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
 • De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
 • Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op (scheidsrechters hoeven dus geen mondkapje te dragen);
 • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op;
 • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal.
 • Het advies van de Nevobo is ook hier terug te vinden.
 • Met de auto naar een uitwedstrijd: Het advies van de overheid is om een niet-medisch mondkapje te dragen als je in een auto rijdt met mensen die niet tot je huishouden horen.  
Teameten en teamuitjes: De huidige richtlijn vanuit de overheid is om niet meer dan drie gasten per dag thuis te ontvangen. Teameten met meer dan drie gasten wordt daarom dus sterk afgeraden. Wij adviseren ook om op dit moment geen teamuitjes en teamweekenden te organiseren.
 
Invallers bij trainingen en wedstrijden: In de huidige situatie willen we jullie sterk afraden om met andere teams mee te trainen, om besmettingen tussen teams te voorkomen. Er mogen wel invallers meedoen bij wedstrijden als dit nodig is, omdat dit in het belang is van het doorgaan van de competitie. Deze invallers mogen dan wel een week voor de wedstrijd meetrainen met desbetreffend team.
 

Kantine beleid:

De kantine van het USC is net als alle andere sportkantines in Nederlands gesloten.

Corona coördinatoren:

SKC heeft twee corona coördinatoren aangesteld waar je terecht kunt voor vragen en opmerkingen. Dit zijn onze voorzitter Ioa van den Bos (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) en onze wedstrijdsecretaris Anouk Smekens (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
Ioa en Anouk lopen rond in groene vestjes met hun naam erop. Ook de rest van het bestuur loopt in deze vestjes rond en kun je altijd aanspreken met vragen of opmerkingen. 

Contact: 

Neem bij vragen contact op met onze corona coördinatoren Ioa van den Bos (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) en Anouk Smekens (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Ook kan er direct contact worden opgenomen met het bestuur (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Als je vragen hebt aan de GGD kun je ze bereiken op het nummer 085-0782878 (maandag tot en met zondag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur). Zij zijn ook te bereiken via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Het is handig het dossiernummer 43092 hierbij te vermelden, dan komt het callcenter direct bij de informatie over SKC terecht.


- ENGLISH -


This year we will have to deal with corona measures and restrictions on both volleyball and activities. SKC will follow the restrictions and advice from the government, RIVM, Nevobo, and the USC. SKC also stays in close contact with the GGD Hollands Midden. Within these limits, we aim to organize as many practices, competitions, and activities as possible. On this page, you will find the most recent information about the applicable corona measures of SKC. Changes are also always communicated to members through e-mail. 

Last updated on October 28, 2020.

 

ADJUSTED PRACTICES FROM NOVEMBER 23   

The decision to continue facilitating practices after the stricter measures as announced by the government, has not been easy for us. We were faced with the dilemma as an association to take responsibility within society and not to push the boundaries, but at the same time offering what the Nevobo and the government consider as possible. As a board we decided to continue offering practices, after close contact with the USC. However, these are completely voluntary and we want to emphasize that we understand very well if you do not feel comfortable coming to the practices.

Furthermore, we want to emphasize that we immediately stop offering practices if at any time it appears that the rules are not followed or if the practices do not work out in practice. This decision can be made at any time. 

Do not take public transport to come to your practice! Sports are not seen as a necessary journey.

What do the practices look like?
 
 • Only four people from one team are allowed to be present at each practice.
 • Practice times
  The training sessions will last 1,5 hours and will take place at the normal training times of the teams. If a team does not use the time slot, this field will remain empty.
 • You may come to practice once every seven days, not more often.
  (due to lower risk of infection). Figure out with your team who will come to practice when and make sure that this is not more than once every seven days. You can practice more than once every seven days if this is in exactly the same group (i.e. the same four people). 
 • It is not allowed to practice with other teams.
 • Do not split up practice sessions.
  The practices may not be split up into different smaller groups (for example, not the first three quarters of an hour four players and the last three quarters of an hour four other players). Only four players per practice of 1.5 hours are allowed.
 • All exercises at 1.5 meters.
  All exercises MUST be performed at 1.5 meters. So no blocks, no middle attacks. No exceptions. Suggestions for exercises on 1,5 meter can be found online if you Google it.
 • A trainer must be present at each practice.
  The rule of four persons present at practice does not include a trainer. The trainer has to stay out of the field. The trainer supervises, together with the team, that the measures are respected. This is a big responsibility for the team and the trainer. Please take this responsibility.
 • Show understanding for absentees.
  It may well be that your trainer does not feel comfortable coming to practice. Show understanding for this, just as we as the board also have great understanding for this. Without a trainer you can't practice, no exceptions.
 • SKC trainer mandatory.
  In case a substitute trainer has to be asked, this must be an SKC trainer (i.e. someone who already gives training to an SKC team). This is because they are aware of all the responsibilities of trainers within SKC and it enables us to keep an overview.
 • Booking a hall is not allowed.
  It is not allowed to book a hall at the USC to play volleyball.
 • Shirt schedule.
  When two men's or women's teams play next to each other, one team has to wear a match shirt. According to the USC, the match shirt schedule is necessary in order to be able to distinguish groups from each other. The schedule is distributed by email and can also be found on the website under the heading 'corona'.
 • Adhere to the rules.
  If a player does not abide by the rules, he/she may be sent away and may not come to practice for the remaining weeks.
 Arrival and departure:
 
 • Lockers and stands.
  You cannot use the locker room or stands (these are locked so you really should NOT use them). Come to the hall dressed and quickly change your shoes on your own field. Put your stuff along the side and not on the stands.
 • You may only enter the hall FROM the start time of your practice, NOT If you accidentally arrive earlier, you will have to wait outside the building. You must have left the hall BEFORE the end of your practice.

 • Emergency exits.
  Exit through the emergency exits. Use the emergency exit that is next to your field. You MUST enter the building through the main entrance. 
 • Face masks.
  Face masks are mandatory at the USC. When entering and leaving, a face mask must be worn. As soon as the practice starts, the face mask may be taken off. 
 • Disinfect or wash your hands before entering the room.
  There is a disinfectant pump in front of the entrance gates of the USC. 
 • Disinfect balls.
  It also remains mandatory to disinfect the volleyballs after practice.
Competition shirt schedule:
The NOC*NSF and the USC require groups to be distinguishable during playing sports. Therefore, if two ladies' or gents' teams play next to each other, one of those teams is required to wear an SKC competition shirt. The shirt schedule can be consulted below. 

Shirt schedule from 23 11

  
We would like to point out that we are still responsible for playing volleyball safely together. We give you a big responsibility by making these practices possible. Only if we all adhere to the strict rules this can continue. Do not be stubborn and follow these rules. Keep discussing the current situation with your team to give everyone the opportunity to indicate what they feel comfortable with.

Use your common sense, stay at home if you have symptoms or if you have been in contact with someone who has tested positive, within 48 hours before that person has developed symptoms. If you test positive, we would really appreciate it if you would let us know. Together we stay healthy! 
 

INFORMATION FOR MEMBERS

Do NOT come to the USC if:

 • You have tested positive for the coronavirus. You can come to the USC again if you have been free of symptoms for at least 24 hours.
 • Stay at home if you have complaints (nose cold, coughing, fever or shortness of breath). This also applies if your housemates have complaints or have tested positive for coronavirus.
 • Also stay at home if you have been in an area designated by the Dutch government as an orange or red zone in the past ten days. For most orange and red zones, the urgent advice from the government is to go into quarantine for ten days after returning home. Check the latest updates on orange and red zones here.

In addition, we have a number of additional recommendations. These advised guidelines are a little stricter than the national guidelines, but have come about after close contact with the GGD:

 • Fellow housemates of someone with health complaints, are advised not to come to SKC until this person has received a negative test result. This applies to both playing and training/coaching.
 • People who have had close contact with someone who develops complaints within 48 hours after the last contact, are also advised not to come to SKC until this person has had a negative test result. This applies to both playing and training/coaching. This is the advice because testing takes a long time at the moment and someone can be contagious 48 hours before he or she gets complaints.
  • Close contact is defined by the GGD if it is more than 15 minutes at less than 1.5 meters from each other. This can be in a single piece, but also multiple pieces of time added together. Playing or training together with someone is included in this. 
 • If you got a negative test result but still have complaints, you are also advised not to come to SKC until the complaints have disappeared. We give this advice because the GGD emphasizes that a test is a snapshot of the situation at one moment. In addition, with a 'common' cold you can infect others who subsequently get complaints and have to be tested, which is not desirable at the moment.
 • Because almost everyone at SKC can now be scaled as 'other contacts' of an infected person, you can find the advice given by the GGD here. The most important thing here is that you keep a close eye on your own health. In case of complaints, stay at home and make a test appointment. Also with complaints that are not necessarily associated with corona, such as headaches, it is good to stay at home just to be sure.

Have you tested positive? Please contact the board as soon as possible, so we can take the necessary steps (E-mail chairman Ioa van den Bos This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

This is what happens if a player is tested positive for corona:

 • If this person has trained/played a match in the 48 hours before he/she developed complaints, the players of the team who have been in the field during that training/match are not allowed to enter the USC 10 days after that training/match, as stated by the USC.
 • The GGD finds it difficult to determine which of the players have been in contact for more than 15 minutes at less than 1.5 meters with the infected person. The GGD will ask the infected person to make an estimation of this and these persons will be asked to go into home isolation 10 days from the training/game in question.
  • Opponents and coaches/trainers are seen as 'other contact' by the GGD and therefore do not have to go into home isolation.
  • We find this a very difficult guideline ourselves and find it a pity that the GGD cannot give more clarity in this. We therefore always want to think along with you about this and recommend to go into home isolation in case of doubt.
 • If there are other SKC members who have had close contact with this person, these people also have to go into home isolation 10 days from the last contact, as told by the GGD.

Source and contact research:
The GGD and the USC think it is very important that we as a board are aware of all positive test cases within SKC, so that we can keep an eye on how many infections there are. In addition, the source and contact research by the GGD is currently less extensive than they would like. That is why they have asked us as a board to take on a control function to make sure that all people involved are properly informed. We therefore ask you to inform us as soon as possible if you receive a positive test result. Of course, we handle this information with the utmost confidentiality.

General hygiene and safety rules:

 • Wash your hands with soap before coming to the USC.
 • Disinfect your hands before entering the fields with the available disinfectants.
 • Keep a distance of 1.5 meters as much as possible.
 • Cough and sneeze in your elbow. 
 • Avoid touching your face.
 • Drink only from your own water bottle.
 • Follow the walking routes.
 • You can read more about these guidelines at uscleiden.nl/corona.

Face masks:

Face masks are mandatory in all Leiden University buildings, including inside the USC. You are allowed to take them off during practicing sports. 

The urgent advice from the government at the moment is to wear a (non-medical) face mask in all publicly accessible indoor areas. This will turn into an obligation from December 1 on. The Nevobo has issued the following advice regarding the wearing of face masks in volleyball: 

 • Youth teams from the age of 13 and older and their supervisors and senior teams wear face masks when entering and leaving the accommodation;
 • When teams start warming up and during the game the face masks go off;
 • When sitting on the players' bench for a longer period of time, it is advisable to wear face masks on the bench as well;
 • The coach does not have to wear a face mask, in order to remain understandable when giving instructions to the team;
 • Any line judges, counters, and jury present will keep their face masks on (this does thus not apply to referees);
 • People who have hall duty and other people of the organization who have to be present in the hall will keep their face masks on;
 • A face mask does not replace the other measures, such as keeping the 1.5 meter distance and not yelling, singing and shouting in the hall.
 • The advice of the Nevobo can also be found here (Dutch).
 • Taking the car to an away game: The advice of the government is to wear a non-medical mask when you drive a car with people who do not belong to your household. 

Team dinner and team trips: The current guideline from the government is to not receive more than three guests at home each day. Team dinner with more than three guests is therefore strongly discouraged. We also advise not to organize team trips and team weekends at this time.

Substitutes at practices and games: In the current situation, we strongly advise you not to practice with other teams, in order to prevent infections between teams. We do allow substitutes to participate in games if necessary, as this is in the interest of the continuation of the competition. These substitutes may practice with the relevant team one week before the game.

Canteen policy:

The canteen of the USC is closed, just like other sports canteens in the Netherlands.

Corona coordinators:

SKC has appointed two corona coordinators to whom you can turn for questions and comments. These are our chairman Ioa van den Bos (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) and our competition secretary Anouk Smekens (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Ioa and Anouk are walking around in green vests with their names on them. The rest of the board also wears these vests and you can always address them with questions or remarks. 

Contact: 

If you have any questions, please contact our corona coordinators Ioa van den Bos (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) and Anouk Smekens (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). You can also contact the board directly (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

If you have any questions at the GGD you can reach them on the number 085-0782878 (Monday to Sunday from 08:00 to 20:00 hours). They can also be reached viaThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. It is useful to mention the file number 43092 here, then the call center will be directly connected to the information about SKC.© 2019 SKC Studentenvolleybal. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper