SKC DS 1 VS NOVO DS 1

Zoals menig SKC’er misschien al was opgevallen hadden zowel ons heren als dames 1 geen wedstijd op de geliefde SuperSaturday. Dames 1 kwam echter wel in de rare situatie terecht waar ze als enige op de vrijdag ervoor mochten spelen. Als gedreven SKC team pakte ze dan ook deze kans bij de hoorns en introduceerde zij dan ook hun eigen gemaakte event. De FantasticFriday!

Hierbij regelde ze onder andere liedjes, bingokaarten, een DJ en een heuse glitter master of ceremonies (MC). Met al dit begon SKC al voor de warming-up met een voorsprong. Dit was dan ook direct te merken tijdens de eerste set. Met kleine servicereeksen van Robine, Marit en Esmee kwamen onze dames op een 11-4 voorsprong te staan. Nadat deze set een kleine dip in vorm zag, waarin de grote voorsprong kleiner werd, wisten de coaches met wat sterke time-outs en goed getimede wissels de meiden te helpen. Zo wist onze dames 1 dan ook de eerste set te pakken met 26-24.

Men kan natuurlijk begrijpen dat iedere set die een 24-24 kent spannend is, maar met sfeermeesters M. Smekens en Tim the Farmer was dames 1 niet te stoppen. In de 2e set ervaarde het sfeerduo echter kleine technische problemen met een defecte microfoon en liedjes die iets te lang werden doorgespeeld. Hiervoor is dan ook propt door de arbitrage een gele kaart gegeven. De set was lang nek aan nek totdat SKC besloot de grill aan te zetten en een comfortabele leiding te pakken en hem met 25-18 af te maken.

Een positie waarin iedereen stond te schitteren waren de midden-blokkers. Naast de topprestaties van iedereen op het veld highlighten we daarom vandaag deze positie. Het aanvallende werk van Anouk (aka Smeek) en Mariken was van enorm belang; met wat harde dreunen wist NOVO niet wat hun overkwam. Echter was er 1 midden die aan het spelen was alsof ze wraak moest nemen op de tegenstander. Marit “de Leidsche Muur” van der Bilt was niet te stoppen; blok na blok werd door haar gepleegd. Ik vermoed dan ook dat ze stiekem een kopie van de speltactieken van NOVO had ontvangen voor de wedstrijd. Naast dit uitmuntende blokkerende werk zette ze de kers op de taart met een wonderbaarlijke omloop; de tegenstander zat er niet eens meer aan!

De 3e set was erop of eronder en na weer een bloedstollende nek aan nek race voor punten stond het dan ineens ook 25-25. Met twee sterke servicebeurten van Tessa (beter bekend als Sessa) wist SKC weer een set te bemachtigen. Winst was dan ook vanaf dit punt zeker. De 4e set had ook weer indrukwekkende momenten van alle spelers, maar na 3 ongelofelijke sets konden de dames niet alle punten thuishouden. Desalniettemin was met de laatste set gespeeld de setstand dan ook 3-1 en daarmee stalen mooi 4 punten van de nummer 4 die ze met keihard werken verdiend hebben. Chapeau en ik kijk in ieder geval nu al uit naar de volgende wedstrijd van de dames!

Leave a comment