26 januari in het USC, een dag die belooft te sprankelen met enkele schitterende volleybalwedstrijden. In de levendige ambiance van de hal staat Heren 4 van SKC klaar om de uitdaging aan te gaan tegen Liusna op veld 1. Hoewel Liusna een aantal plaatsen hoger staat in de ranglijst, verzekert Wouter, buitenspeler van Heren 4, ons dat juist deze wedstrijden het spannendst zijn. Op het middelste veld vormt Dames 13, beter bekend als de ‘buitenaardse wezens’ van SKC, een fascinerend schouwspel in hun strijd tegen Castellum. Veld 3 is vanavond een SKC-reünie gaande: Binkies HS 1 tegen SKC Heren 2. Een dag vol spanning en spektakel staat ons te wachten!

Alle wedstrijden beginnen vol spanning. Op veld 1 leidt Liusna met 11-04 na de eerste 15 minuten, terwijl Dames 13 op dat moment een gelijkspel van 9-9 vasthoudt. Heren 2 daarentegen kijkt tegen een achterstand van 10-17 aan. Over en weer klinkt het enthousiaste “handjes handjes bloemetjesgordijn” door de hal, wat een titanenstrijd in het vooruitzicht stelt.

Heren 4 ervaart een zware wedstrijd tegen Liusna. Na 25 minuten staat het 20-6 in het nadeel van Heren 4, en er zijn al enkele ‘zeeforellen’ voorgevallen. Helaas heeft Nicolas het veld al vroeg moeten verlaten wegens een blessure. Hoe zal Heren 4 dit opvangen? Aan de andere kant, Dames 13 vergroot hun voorsprong en leidt nu met 17-10. Een slim geplaatste tipbal van Marijne brengt zelfs een 18-10 voorsprong voor de dames in de zilveren broekjes. Op veld 3 toont Niklas, invalspeler van Heren 3, zijn vaardigheden met een schitterende tipbal. Dit punt is zeer welkom voor Heren 2, die nog steeds achterstaan met 17-24. Bij het setpunt slaat Binkie Maarten de bal uit met een onhandige jump serve. Hoewel het punt verloren gaat, was de poging bewonderenswaardig!

Na een half uur intens spel zijn alle drie de sets beslist. De herenteams hebben hun ware kracht nog niet volledig ontplooid, terwijl de dames van SKC Castellum duidelijk de baas waren. Met een fenomenale smash van Pjotr springen de Binkies naar een 4-2 voorsprong! Bij Heren 4 is de stand 3-2 in hun voordeel tegen Liusna – dit ziet er veelbelovend uit voor een setwinst!

Na een uur vol energiek spel leidt Heren 4 met 21-20 in hun tweede set, waarna Liusna een time-out aanvraagt. Zal dit de beslissende setwinst voor Heren 4 betekenen? Ondertussen heeft Dames 13, ondanks een sterke strijd, de tweede set net aan hun tegenstanders moeten overlaten, wat de stand op 1-1 brengt. Helaas heeft ook Heren 2 de tweede set niet kunnen winnen.

Bij aanvang van de derde set staan Heren 2 en Leython Heren 3 weer op gelijke voet: 0-0. De grote vraag is of Heren 2 deze keer een set kan winnen. Na enkele minuten is de stand 3-4 en is het de beurt aan Niklas om te serveren. Helaas gaat zijn bal uit. Vincent neemt vervolgens de service over, waarna Jasper een uitstekende slag maakt en het punt voor Heren 2 scoort. Twee punten later herhaalt Jasper deze prestatie, waardoor de stand op 5-6 komt, met de Binkies nog steeds licht in de voorsprong.

Zowel Heren 4 als Dames 13 zetten zich schrap voor de derde set. Dames 13 begint met een gelijke stand van 1-1, maar al snel neemt hun tegenstander de leiding met 6-1. Hopelijk weet Dames 13 deze achterstand recht te zetten! Op veld 3 toont Jasper zijn vaardigheden met een indrukwekkend blok op het midden, waardoor hij een aanval van Joris afweert. Dit brengt de stand op een gelijkspel van 13-13, de meest spannende set tot nu toe.

Heren 4 demonstreert ondertussen een voortreffelijk stukje volleybal en maakt hun achterstand goed. Ze nemen een voorsprong van 5-7. Kort daarna vergroot Robert-Jan de voorsprong naar 7-9, een spannende nek-aan-nek race dus!

Op veld 3 leidt Leython met 18-20. Lorenzo neemt de service op zich, en hoewel Niklas een indrukwekkende redding maakt, slaagt Leython erin om de score naar 18-21 te brengen. Een krachtige smash van Ben brengt de stand op 20-22. Als Heren 2 deze set weet te winnen, blijft de hoop op een algehele overwinning levend. Bij een stand van 20-24 gaat Pjotr niet voor de huppel en dankzij een fantastische duik van Lorenzo houdt de kansen van Heren 2 nog even gaande. Helaas slaat Niklas kort daarna de bal uit en gaat ook de derde set naar Leython.

Ondertussen heeft Heren 4 een comfortabele voorsprong van 12-17 opgebouwd. Na een aantal punten, met ondertussen het setpunt in zicht, neemt Jim de service over. Dankzij zijn uitmuntende materiaalkennis speelt hij de bal slim tegen de netrand, waardoor deze in het veld van Liusna valt: Heren 4 wint de derde set.

Op veld 2 heeft Castellum de overhand met een stand van 23-11. Het team uit Alphen aan den Rijn toont zich opmerkelijk sterker. Tijdens het setpunt serveert Castellum richting Anna, die een vlekkeloze pass levert. Om Dames 13 extra aan te moedigen, is zelfs de trommel van stal gehaald. Desondanks weet Castellum de derde set in de wacht te slepen.

Intussen is de vierde set op veld 3 in volle gang. Voor Heren 2 lijken de kansen te slinken, aangezien de Binkies een voorsprong van 8-2 hebben opgebouwd. Bartosz slaat krachtig tegen het blok van Joris en Vincent, wat leidt tot een 9-2 stand.

Op veld 1 en 2 hangt een sfeer van spanning voor de beslissende set. Heren 4 kijkt tegen een achterstand van 8-10 aan, terwijl Dames 13 slechts 1 punt achterstaat met 7-8. Wouter van Heren 4 slaagt erin om fraai tegen de handen van Liusna te scoren, waardoor ze nu slechts 1 punt achterstaan.

Bij Heren 2 is de stand 20-14 na een uitgekiende prikbal van Bartosz. Delano neemt de service voor zijn rekening. Kort daarna slaat Leython de bal uit, waardoor het 20-15 voor de Binkies staat. In de slotfase van de wedstrijd slaan ze nog enkele mooie ballen en loopt Heren 2 in tot 21-18. Toch is het niet genoeg; na een indrukwekkende jumpserve van Lars slaat SKC de bal uit, resulterend in een 4-0 overwinning voor de Binkies.

Op veld 1 is de strijd nog in volle gang. Met een achterstand van 15-20 moet Heren 4 alles op alles zetten. Ze spelen sterk, maar het is een uitdaging om zo’n achterstand in te halen. Het wordt 18-23, maar met een slimme prikbal van Tim H komt het op 19-23. Wouter blijft serveren en Heren 4 maakt gelijk tot 23-23! In de zinderende slotfase vraagt Liusna om een time-out. Een fantastisch blok van Tim en Jim brengt de stand op 24-23 – wat een comeback! Niet veel later bereiken ze 25-24, met Tim H aan de service. De bal gaat via het blok van Robert-Jan op de grond – een vijfde set is een feit!

Intussen staat Dames 13 met 20-24 achter; ook daar is het spannend. Helaas eindigt de bal in het net bij SKC, waardoor Dames 13 met 3-1 verliest.

De vijfde set begint goed voor Heren 4 met een voorsprong van 5-2. De sfeer is uitstekend, en ze blijven luidkeels zingen. Ondanks hun inspanningen verliezen ze uiteindelijk met 3-2 van Liusna. Het was een spannende strijd, precies zoals Wouter had voorspeld. Nu op naar het teamweekend!

Leave a comment